nieuws

Voeding mee oorzaak van toename allergieën

nieuws
Belangrijke veranderingen in onze voeding hebben de jongste twintig tot veertig jaar bijgedragen tot een sterke toename van het aantal allergische aandoeningen, zowel bij kinderen als volwassenen. Dat schrijft het medisch vakblad De Huisarts. Vandaar is één kind op drie allergisch. Tegen 2015 zal de helft van de Europese bevolking een allergie ontwikkeld hebben.
30 november 2006  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:58
Belangrijke veranderingen in onze voeding hebben de jongste twintig tot veertig jaar bijgedragen tot een sterke toename van het aantal allergische aandoeningen, zowel bij kinderen als volwassenen. Dat schrijft het medisch vakblad De Huisarts.

Twaalf Europese experts besluiten na onderzoek dat vitamine C en E en selenium (vooral in fruit en groenten) beschermend zouden werken tegen allergieën, net als bepaalde vetten in vis, melk, boter en plantaardige oliën.

Ook borstvoeding speelt volgens hen een belangrijke rol. Baby's minstens vier maanden uitsluitend moedermelk geven, zou een doeltreffende bescherming bieden tegen onder meer huidallergieën en astma. Vandaar is één kind op drie allergisch. Tegen 2015 zal de helft van de Europese bevolking een allergie ontwikkeld hebben.(MP)

Bron: Het Laatste Nieuws

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek