Vleeswarenbedrijf Noyen maakt ook Spaanse gerechten
nieuwsNoyen is nog steeds een familiebedrijf en wordt sinds 1989 geleid door de zonen van oprichter Eric Noyen. Onder hen groeide het vleeswarenbedrijf uit van een eenmanszaak tot een bedrijf met twintig werknemers. "Pijler van ons bedrijf zijn de pensen met onder meer witte, bloed- en lookworsten. Die zijn goed voor 80 procent van de productie. Onze echte Gentse paardenlookworst is in de categorie fijne vleeswaren als eerste streekproduct erkend. De overige 20 procent realiseren we met kookworsten op basis van varkens- en kippenvlees en de paella", legt Johan Noyen uit.
"Om in te spelen op de vraag van de consument willen we in de nabije toekomst nog meer Spaanse bereide gerechten produceren", verklapt de bedrijfsleider. Dat was één van de redenen voor de verhuis naar Evergem. "Ook omdat we inspelend op de marktvereisten overschakelen naar kleinere verpakkingen, hebben we meer ruimte nodig". In Mariakerke beschikte de nv Noyen over een bedrijfsoppervlakte van 900m2, terwijl het nieuwe complex 2.500m2 groot is en op een terrein van 10.000m2 staat. "We hebben dus nog wat uitbreidingsmogelijkheden", zegt Noyen.
"Het nieuwe complex kostte 3,5 miljoen euro en intussen konden we al acht nieuwe werknemers aanwerven. Dat Noyen expansief is, blijkt ook uit de evolutie van de jaaromzet. Die is gegroeid van 400.000 euro in 1987 naar 4 miljoen euro in 2006", aldus Johan Noyen die samen met zijn broer Peter het vleeswarenbedrijf leidt.
Bron: Het Nieuwsblad