Vleesvervanger van Campina maandag in de winkel

Campina introduceert een nieuwe variatie op vlees die vanaf maandag in het schap van de supermarkt ligt: Valess. Dit nieuwe product is bereid uit verse zuivel en voedingsvezels, en bevat minder vet en relatief meer meervoudig onverzadigde vetzuren dan vlees.
3 februari 2005  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:54
Campina introduceert een nieuwe variatie op vlees die vanaf maandag in het schap van de supermarkt ligt: Valess. Dit nieuwe product is bereid uit verse zuivel en voedingsvezels, en bevat minder vet en relatief meer meervoudig onverzadigde vetzuren dan vlees.

Met Valess wil Campina tegemoet komen aan de wens van veel vleesetende Nederlanders om gezond en minder vlees te eten, mits er een gemakkelijk maar vooral lekker alternatief voorhanden is. Tot op heden was dit laatste een probleem voor vleeseters, stelt Campina. Valess ziet er volgens het zuivelconcern uit als een stukje vlees, is lekker en gezond en biedt daarom een gemakkelijke en verantwoorde variatie op vlees.

Valess is ruim twee jaar geleden ontwikkeld door Campina. Het prduct wordt bereid door de stremming van magere melk. Door de toevoeging van natuurlijke voedingsvezels heeft Valess een verrassende stevige bite, net als vlees of kip, aldus Campina.

Uit recent onderzoek, gehouden onder 995 personen van 15 tot en met 65 jaar in opdracht van Campina, blijkt dat het voor 80 pct van de ondervraagden geen probleem is om minder vlees te eten, mits er een lekker en gemakkelijk alternatief voorhanden is. Iets minder dan de helft is van mening dat de huidige vleesvervangers minder goed smaken dan vlees. Uit het onderzoek blijkt dat dit een belangrijke reden is om vlees niet te vervangen door een gezonder alternatief.

Meer informatie: Valess

Bron: Agriholland

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek