VILT TeeVee Logo

Uitgespit: Een blik achter de schermen bij Boeren op een Kruispunt

De moeilijke economische, politieke en maatschappelijke context waarin Vlaamse land- en tuinbouwers moeten werken, zorgde voor een recordaantal hulpaanvragen bij Boeren op een Kruispunt. Maar wat gebeurt er nu juist als een landbouwer aanklopt bij de hulporganisatie? VILT TeeVee liep een dagje mee met de medewerkers van Boeren op een Kruispunt.

22 december 2022  – Laatste update 23 december 2022 9:30

Ontmoetingsmomenten met psycholoog

Boeren op een Kruispunt stelt vast dat de onduidelijkheid en de rechtsonzekerheid in de landbouwsector voor vele land- en tuinbouwers ondraaglijk is. "Landbouwers willen, maar kunnen al maanden niet zelf de verantwoordelijkheid opnemen en richting geven aan hun bedrijf en leven. Dit weegt op hen. Landbouwers liggen hier wakker van", aldus Boeren op een Kruispunt.

Door de sterke verwevenheid tussen het landbouwbedrijf en het gezin wordt dit vaak ook een uitdaging binnen het gezin, merkt de hulporganisatie. "Het is belangrijk dat zij hierover kunnen praten. Om die reden organiseren we een aantal ontmoetingsmomenten met onze freelance psychologen die vertrouwd zijn met de land- en tuinbouwsector. Dit is volledig gratis en vertrouwelijk", klinkt het.

Data en locaties:

Vrijdag 20/01/2023: Diksmuide (Streekhuis Diksmuide)

Vrijdag 27/01/2023: Lotenhulle (Zaal Avondvreugd)

Vrijdag 27/01/2023: Lummen (Schulensmeer)

Vrijdag 10/02/2023: Wezenmaal (Zaal Coppens)

Donderdag 02/02/2023: Westmalle (Café Trappisten)

Dinsdag 14/02/2023: Zottegem (Kloosterstraat40)

Inschrijven voor een sessie doe je via Boeren op een Kruispunt.

Bron: Eigen berichtgeving

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek