Toerisme-eremerk voor Oude Kaasmakerij van Passendale
nieuwsRobert Donck en de Oude Kaasmakerij krijgen het eremerk - genoemd naar ASG-stichter Jan Lambin - voor de interactieve manier waarop dit familiaal erfgoed in Passendale werd bewaard en uitgebouwd tot een volwaardige toeristische attractie met nationale uitstraling rond kaas en kaasproductie. Robert Donck, geboren in 1932, kreeg het kaasmaken met de paplepel ingegeven. Hij kwam in 1970 aan het hoofd van de Kaasmakerij Passendale. Hij bouwde het assortiment uit met specialiteitskazen als Wijnendale en Père Joseph.
Donck kan beschouwd worden als een pionier op de nichemarkt van de Belgische specialiteitskazen. In 1978 zag de eerste Passendale het levenslicht. In de jaren negentig rijpten de plannen voor een kaasmuseum in de Oude Kaasmakerij. Jaarlijks bezoeken zowat 23.000 mensen de site, het levenswerk van Robert Donck.
Meer informatie: De Oude Kaasmakerij
Bron: Het Nieuwsblad