nieuws

Stefaan De Proft is beste jonge kok van België

nieuws
De 22-jarige Stefaan De Proft uit Opwijk is op de horecabeurs in Gent verkozen tot beste jonge kok van het land. Stefaan De Proft werkt als sous-chef in restaurant Le Saisonnier in Opwijk. Hij haalde het in de finale van vier andere jonge kandidaten. "Tijdens de finale moesten we een opgelegd gerecht bereiden en mochten we ook een eigen bijgerecht maken waarin chocolade, ananas en noten moesten gebruikt worden", vertelt het culinaire talent in Het Laatste Nieuws.
28 november 2006  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:58
De 22-jarige Stefaan De Proft uit Opwijk is op de horecabeurs in Gent verkozen tot beste jonge kok van het land. Stefaan De Proft werkt als sous-chef in restaurant Le Saisonnier in Opwijk. Hij haalde het in de finale van vier andere jonge kandidaten.

"Tijdens de finale moesten we een opgelegd gerecht bereiden en mochten we ook een eigen bijgerecht maken waarin chocolade, ananas en noten moesten gebruikt worden", vertelt Stefaan. "Ik heb tijdens het koken ook veel te danken gehad aan Kristof Eylenbosch van het Theaterhuyse. Hij was mijn commis. En samen hebben we de jury van meester-koks kunnen overtuigen met onze kookkunsten".

Stefaan volgde een koksopleiding in het VTI in Aalst. Volgend jaar mag hij ons land vertegenwoordigen tijdens de prestigieuze kookwedstrijd in het Franse Nice. "Dat vind ik eigenlijk de mooiste bekroning van deze prijs. Ik moet er de strijd aangaan met jonge koks uit Japan, Rusland, China, de Verenigde Staten, Frankrijk of Duitsland. Daar ben ik best wel trots op", luidt het.

Bron: Het Laatste Nieuws

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek