Sneeuwval doet dak van varkensstal instorten

De stal van varkenshouder Erik Van Loon in de Ravelse deelgemeente Weelde is dinsdagochtend ingezakt onder het gewicht van de sneeuw. Als bij wonder vielen er geen slachtoffers in het varkenshok. De brandweer van Ravels kon alle tweehonderd "bewoners" levend evacueren. De ravage was enorm, temeer omdat het dak bij zijn val ook een deel van de buitenmuur meesleurde.
29 december 2004  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:54
De stal van varkenshouder Erik Van Loon in de Ravelse deelgemeente Weelde is dinsdagochtend ingezakt onder het gewicht van de sneeuw. Als bij wonder vielen er geen slachtoffers in het varkenshok. De brandweer van Ravels kon alle tweehonderd "bewoners" levend evacueren.

De ravage was enorm, temeer omdat het dak bij zijn val ook een deel van de buitenmuur meesleurde. "Een varken kan tegen een stoot, al is het dak allicht ook gunstig gevallen: midden op de voederrij", zegt overbuur en collega-varkenshouder Wil Denissen.. Toch is het volgens Denissen niet uitgesloten dat sommige overlevenden vandaag of morgen alsnog bezwijken onder de stress. "Een varken is erg stressgevoelig. Om die reden zullen ze de komende tien tot vijftien dagen wellicht ook niet groeien. Maar ondertussen moet je ze wel de hele tijd te eten geven".

Lang hebben de dieren niet onder het puin gelegen. Want dankzij het doortastend optreden van de brandweer van Ravels werd het getroffen pand nog vrij snel ontruimd. Een groot deel van de dakloze biggen werd met tractor en kar overgebracht naar overbuur Wil Denissen, die een van zijn leegstaande stallen aanbood als tijdelijk crisisopvangcentrum.

Bron: Het Nieuwsblad

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek