Slow Food Vlaanderen wil sneller groeien
nieuwsSlow Food ontstond in 1986 in de Noord-Italiaanse stad Bra als tegenbeweging voor de fastfoodketens. Initiatiefnemer en grote inspirator is Carlo Petrini. Internationaal werd de vereniging in 1989 in Parijs boven de doopvont gehouden. Slow Food Vlaanderen bestaat tien jaar en wil de cultuur en filosofie van de Foodies verspreiden. De vereniging telt hier ruim honderd leden.
"Het is tijd om een beetje sneller te groeien", zegt voorzitter Dirk Martens. "Mensen denken vaak dat wij veelvraten en veeldrinkers zijn en fastfood haten. Dat is niet waar. Alles heeft zijn bestaansrecht. Wij staan wel voor genieten van het leven en respect voor traditie, erfgoed en smaak. Het recht om te genieten".
Om dit met de wereld te delen, zette nationaal bestuurslid Peter Verbruggen een website op. Een kijkje op www.slowfoodvlaanderen.be leert de bezoeker niet alleen waar Slow Food voor staat, maar ook welke activiteiten de vereniging organiseert en hoe ze is georganiseerd in lokale werkgroepen/afdelingen of convivia. Natuurlijk ontbreekt het evenmin aan informatie over interessante en lekkere streekproducten en waar je die kunt proeven.
Bron: Het Nieuwsblad