Salmonella-epidemie in Duitsland maakt zes doden

nieuws
Een salmonellavergiftiging in een Duits zieken- en rusthuis maakte zes dodelijke slachtoffers en besmette in totaal 160 personen sinds eind april. Dit bevestigde een woordvoerder van het ziekenhuis. Sinds 7 mei zijn er geen nieuwe slachtoffers meer gemeld, aldus dezelfde bron. Oorzaken voor de besmetting werden nog niet vastgesteld. In eigen land is het aantal salmonellabesmettingen de afgelopen tien jaar teruggelopen van 12.008 in 1996 tot 4.908 in 2005.
15 mei 2007  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:59
Een salmonellavergiftiging in een Duits zieken- en rusthuis maakte zes dodelijke slachtoffers en besmette in totaal 160 personen sinds eind april. Dit bevestigde een woordvoerder van het ziekenhuis. Oorzaken voor de besmetting werden nog niet vastgesteld. Salmonella kan voorkomen na de consumptie van besmette rauwe of slecht gekookte producten zoals groenten, melk, vlees of eieren.

"Er werden een groot aantal testen afgenomen maar er werd niks ontdekt in de keuken van het ziekenhuis, dat ook maaltijden levert aan het rusthuis", verzekerde de woordvoerder. "Sinds 7 mei zijn er geen nieuwe slachtoffers meer gemeld", aldus dezelfde bron.

In ons land is het aantal salmonellabesmettingen de afgelopen tien jaar teruggelopen van 12.008 in 1996 tot 4.908 in 2005. In de eerste vier maanden van 2006 deden er zich 981 gevallen voor, op jaarbasis een nieuwe daling met 22 procent in vergelijking met het jaar voordien. Die positieve trend is het gevolg van maatregelen in de pluimveesector. Sinds begin dit jaar is het Voedselagentschap ook gestart met een salmonellaprogramma in de varkenshouderij.(MP/KS)

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek