"Puruslabel enige kans om te overleven"
nieuws"Mensen die zogezegd Zeebrugse garnalen kopen, en daar iets meer voor betalen, worden al te vaak bedrogen", zegt Jan Ackx. "Meestal zijn het helemaal geen Zeebrugse garnalen of gaat het om een mengeling. Dergelijke misbruiken willen we tegengaan".
Om het Puruslabel te mogen gebruiken, moet aan vier voorwaarden worden voldaan. "De garnalen moeten gevangen worden door een Belgisch vissersvaartuig. Er mag maximaal 24 uur worden gevist. De Purusgarnalen worden op aloude Vlaamse wijze gekookt met zeewater en extra zout en de garnalen worden niet behandeld", legt Willy Versluys uit.
De belangrijkste troef van de Purusgarnaal is de versheid. "Meteen na het koken op de boot, worden de garnalen gekoeld. Die koudeketting blijft intact tot aan wal, waar de ongepelde garnalen meteen verpakt worden. Er worden geen bewaarmiddelen of zuurteregelaars toegevoegd. Zoals de naam al laat vermoeden is de Purusgarnaal puur en zuiver. "Door die unieke manier van verpakken zullen de mensen in Brussel garnalen kunnen proeven zoals ze hier smaken als ze net van het schip komen", vervolgt Versluys.
De Purusgarnaal wordt volgende week zaterdag vanaf 20 uur feestelijk voorgesteld met een klank- en lichtspektakel langs de Oude Visserskaai.
Bron: Het Nieuwsblad