Oost-Vlaamse is beste grootkeukenkok van Europa
nieuws"De kandidaat van Zwitserland had afgebeld, waardoor ik als enige vrouw tussen negen andere grootkeukenkoks eigenlijk onder Zwitserse vlag stond te koken. Maar door mijn overwinning haalde ik de titel toch naar België", vertelt een tevreden Krista Verkest. De opdracht was strikt omschreven: een voorgerecht op basis van zalm, een hoofdgerecht met varkensvlees en in het dessert chocolade en bladerdeeg. Dit alles binnen een budget van acht euro. De jury lette dan ook vooral op smaak, presentatie en realiseerbaarheid in een grootkeuken.
"Uiteindelijk viel zowel de internationale keuken- als tafeljury voor mijn rauw gemarineerde zalm met een taboulé van rivierkreeftjes, varkenswangetjes met Adriaan Brouwerbier van Roman met een mousseline van gebrande koriander en krentenbolletjes, en het chocoladepalet met korstgebakje van aardbeien en framboos", aldus de trotse winnares. Behalve een Gandaham ter waarde van 2.000 euro, een medaille en tal van kleinere prijzen, ontving Verkest ook een geldprijs.
Bron: De Standaard