Omzet Vismijn Oostende stijgt met kwart

De Vismijn van Oostende haalt dit jaar met nog één veiling voor de boeg een omzet van 31 miljoen euro. Die omzet ligt 25 procent hoger dan in 2003 en bedraagt meer dan het dubbele van de omzet drie jaar geleden, toen de Vismijn Oostende werd opgericht als autonoom gemeentebedrijf. De Vismijn Oostende verwacht voor 2005 eenzelfde groei.
29 december 2004  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:54
De Vismijn van Oostende haalt dit jaar met nog één veiling voor de boeg een omzet van 31 miljoen euro. Die omzet ligt 25 procent hoger dan in 2003 en bedraagt meer dan het dubbele van de omzet drie jaar geleden, toen de Vismijn Oostende werd opgericht als autonoom gemeentebedrijf.

Oostende heeft nu al een aandeel van 40 procent in de Belgische visserijsector. Gedelegeerd bestuurder Freddy Pollet verwacht dat de Vismijn dit jaar ongeveer 9 miljoen kilogram veilt tegen 6,83 miljoen kg in 2003. Dat betekent dat de vissers gemiddeld voor hun leveringen 3,44 euro per kilogram kregen bij de veiling.

De Vismijn Oostende verwacht voor 2005 eenzelfde groei en schept faciliteiten voor een visverwerkend bedrijf voor pladijs en tong. Dat laatste moet de reders in staat stellen nog betere prijzen te halen voor die twee vissoorten.

Bron: De Tijd

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek