nieuws

Nieuwe locatie voor visgroothandel Daniels Visbedrijf

nieuws
In Blankenberge werd het voorbije weekend de opening gevierd van de nieuwe vaste stek van visgroothandel Daniels Visbedrijf. De familie Pieters heeft zijn strepen in de sector al verdiend. Nadat Pieters Visbedrijf via enkele internationale acquisities uitgegroeid was tot wereldspeler in de werwerking en verkoop van vis, werd het bedrijf tien jaar geleden verkocht aan het Scandinavische investeringsfonds Kapital Industrie. Daniël Pieters was toen al met een ander bedrijf gestart in Zeebrugge.
19 maart 2007  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:59
Samen met honderden familieleden, vrienden en mensen uit de visserijsector is het voorbije weekend de opening gevierd van de nieuwe vaste stek van visgroothandel Daniels Visbedrijf. In het bedrijf werken 17 mensen. De verhuis naar Blankenberge kwam er, omdat de grondprijzen in Zeebrugge te hoog waren. "Hier hebben we het voor een derde van de prijs kunnen doen", zegt bedrijfsleider Jeroen Pieters.

Vóór 1987 runde Daniël Pieters samen met zijn broer Gilbert het Pieters Visbedrijf in Brugge, dat intussen via enkele internationale acquisities uitgegroeid is tot een wereldspeler in de verwerking en verkoop van vis. Gilbert Pieters verkocht in 1997, nu tien jaar geleden, het familiebedrijf aan het Scandinavische investeringsfonds Kapital Industrie. Tien jaar eerder, in 1987, verliet Daniël Pieters het familiebedrijf en startte hij in Zeebrugge, dichtbij de oude Vismijn, het visbedrijf Pieters Dagverse Vis op, intussen omgevormd tot Daniels Visbedrijf.

Enkele jaren geleden werd er op de site van het European Fishcentre (EFC) een totaal nieuw bedrijf gebouwd, samen met partner Pitman Seafood. "Qua infrastructuur zaten we wat gewrongen. Omdat de bouwgrond in Zeebrugge te duur was, kozen we voor het industrieterrein in Blankenberge. De grond is hier driemaal goedkoper dan in Zeebrugge en dat scheelt toch een slok op de borrel", zegt Jeroen Pieters, zoon van Daniël. Wij zijn niet aan de Zeebrugse Visveiling gebonden en de plaats waar wij onze vis verwerken is dus van ondergeschikt belang, voegt hij eraan toe.

"Wij verwerken en verkopen dagverse vis en diepvriesvis, maar ook kant-en-klare bereidingen aan de detailhandel, warenhuizen, ziekenhuizen en OCMW's. Kortom, je zou ons een kleine Pieters kunnen noemen, maar dan onder het Daniels-label. Hier werken momenteel 17 mensen, maar we hebben op deze site nog plaats om met 500 meter uit te breiden", besluit Jeroen Pieters.(KS)

Bron: Het Laatste Nieuws

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek