Nieuwe kaasbakken van Kempico kosten 1,5 miljoen euro
nieuws"De oude kaasbakken waren volledig versleten en niet meer betrouwbaar. We moesten wel nieuwe bakken installeren", vertelt Piet Debevere, operationeel directeur van Kempico. "De oude kaasbakken konden 15.000 liter melk per bak verwerken tot kaas. In de nieuwe kaasbakken kunnen we minstens 18.000 liter melk kwijt. Voor een kilo kaas heb je ongeveer tien liter melk nodig" In 2006 produceerde de kaasmakerij in totaal 9.000 ton kaas. Daar was negentig miljoen liter melk voor nodig.
Bij Kempico in Gierle werken 19 bedienden en 62 arbeiders. De productie bestaat voor 4.500 ton uit Fontal, een kaas die bestemd is voor de Italiaanse markt. Per jaar gaat ook voor 3.600 ton geraspte mozzarella de deur uit via de commerciële afdeling Kemfoods, een dochtermaatschappij van Kempico. "We verdelen de mozzarella over Europa naar veschillende pizzeriagrossiers en -ketens zoals Pizza Hut", aldus Piet Debevere. Daarnaast produceert de vestiging in Gierle ook speciale kazen zoals Corsendonk en sinds kort ook Sint-Maarten.
Meer informatie: Kempico
Bron: Gazet van Antwerpen