Nederlandse boeren onmisbaar voor samenleving

Boeren leveren een onmisbare bijdrage aan het welzijn van de Nederlandse samenleving. Dat vindt 90 procent van de Nederlanders, zo blijkt uit onderzoek in opdracht van een televisieprogramma. Van de ondervraagden vindt 81 procent dat boeren voor het onderhoud van het platteland zorgen. Driekwart is bereid extra voor Nederlandse producten te betalen.
22 maart 2005  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:54
Boeren leveren een onmisbare bijdrage aan het welzijn van de Nederlandse samenleving. Dat vindt 90 procent van de Nederlanders, zo blijkt uit onderzoek in opdracht van een televisieprogramma. Van de ondervraagden vindt 81 procent dat boeren voor het onderhoud van het platteland zorgen. Verder is 88 procent van mening dat de boeren in Nederland nodig zijn voor de voedselproductie. Driekwart is bereid extra voor Nederlandse producten te betalen.

De positieve houding van de ondervraagden ten aanzien van het behoud van voedselproductie in eigen land blijkt ook uit de reactie op de stelling 'de voedselproductie van de Nederlandse boeren kunnen we net zo goed uit het buitenland halen'. 84 procent is het hier niet mee eens. Een meerderheid is het ook niet eens met de stelling dat boeren de Nederlandse samenleving meer kosten dan dat zij opleveren (66 pct). En hoe denkt men over de toekomst van de boeren in Nederland? Zullen er over 20 jaar nog steeds boeren in Nederland zijn? De meerderheid van de Nederlandse bevolking, 66 procent, denkt van wel.

Het onderzoek dient input te geven voor een uitzending van het televisieprogramma Soeterbeeck waarin het onderwerp 'vervreemding tussen burgers en boeren' centraal staat. Het programma wordt dinsdagnamiddag om 17.05 uur op Nederland 1 uitgezonden en wordt zondag om 9u herhaald op dezelfde zender.

Bron: Agriholland

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek