Milieuraad van Hamme vreest plannen van ProSes

De gemeentelijke milieuraad van Hamme heeft heel wat vragen en opmerkingen bij de plannen van ProSes om in Hamme overstromings- en valleiherinrichtingsgebieden aan te leggen. "In een van de plannen is zelfs sprake van 722 ha, dat is ongeveer een zesde van onze gemeente", luidt het.
13 januari 2005  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:54
De gemeentelijke milieuraad van Hamme heeft heel wat vragen en opmerkingen bij de plannen van ProSes om in Hamme overstromings- en valleiherinrichtingsgebieden aan te leggen. "In een van de plannen is zelfs sprake van 722 ha, dat is ongeveer een zesde van onze gemeente", luidt het. Daarbij is nog geen rekening gehouden met de 720 ha in Hamme en Waasmunster voor de voorbeeldmaatregel inzake de natuurontwikkeling van de Durmevallei.

In Hamme wordt gehoopt dat de selectie en afbakening van de overstromingsgebieden gebeurt in grondig overleg met het gemeentebestuur. Het valt de milieuraad op dat natuurgebieden als de Roggeman in Moerzeke en het Molsbroek in Lokeren niet in aanmerking komen als gecontroleerd overstromingsgebied. Landbouwgebieden als het Naillenbroek en de Blankaart in Moerzeke komen wel in aanmerking.

Bij de keuze tussen alternatieven moeten de planologen volgens de Hamse milieuraad rekening houden met de bestaande gemeentelijke ruimtelijke structuurplannen. Ook de ontwikkelingsmogelijkheden van de landbouw en het bedrijfsleven moeten gevrijwaard blijven. Er is momenteel geen draagvlak om het huidige landschappelijk karakter te wijzigen, klinkt het.

Bron: Het Nieuwsblad

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek