Mechelse studenten promoten vlees Chianinarund
nieuws"Het platteland en koeien trekken studenten niet meteen aan. Maar de Chianina is niet zomaar een koe", zegt student Mathias Gullentops. "Chianina is een esthetisch rundras en een gastronomische delicatesse. Het vlees is heel mals en de kweek ervan gebeurt met veel zorg en toewijding", legt Mathias uit. Samen met vijf medestudenten ontwikkelde hij een drietalige website over de Chianina Classica.
"Door gebrek aan informatie is het kwaliteitsvlees niet genoeg bekend bij de Europese consument. Bovendien weten toeristen en consumenten onvoldoende dat het kwaliteitslabel van Chianinavlees bij slagers en in restaurants de echtheid van het vlees garandeert. Een duidelijke informatiecampagne was daarom nodig", vertelt Annet Daems, de docente die het project begeleidt.
De campagne moet ook het culturele erfgoed van de Chianinacultuur mee helpen beschermen. Omdat Toscaanse jongeren weinig interesse tonen om in de landbouwsector te werken, dreigt de hele cultuur verloren te gaan. Door het cultiveren van het dier willen de Mechelse studenten de sector opwaarderen.
Bron: Gazet van Antwerpen