nieuws

Mechelse studenten promoten vlees Chianinarund

nieuws
Zes Mechelse studenten vertoeven momenteel samen met het kruim van de culinaire journalisten uit ons land in het Italiaanse Bettole in Toscane. Komende vrijdag lanceren ze er hun website om het hoogstaande Chianinarund te promoten. Met steun van het Europees fonds Leonardo Da Vinci kregen de studenten journalistiek en communicatie van de Katholieke Hogeschool Mechelen de opdracht om het lokale en beschermde rund te bestuderen en te promoten.
31 mei 2006  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:57
Zes Mechelse studenten vertoeven momenteel samen met het kruim van de culinaire journalisten uit ons land in het Italiaanse Bettole in Toscane. Komende vrijdag lanceren ze er hun website om het hoogstaande Chianinarund te promoten. Met steun van het Europees fonds Leonardo Da Vinci kregen de studenten journalistiek en communicatie van de Katholieke Hogeschool Mechelen de opdracht om het lokale en beschermde rund te bestuderen en te promoten.

"Het platteland en koeien trekken studenten niet meteen aan. Maar de Chianina is niet zomaar een koe", zegt student Mathias Gullentops. "Chianina is een esthetisch rundras en een gastronomische delicatesse. Het vlees is heel mals en de kweek ervan gebeurt met veel zorg en toewijding", legt Mathias uit. Samen met vijf medestudenten ontwikkelde hij een drietalige website over de Chianina Classica.

"Door gebrek aan informatie is het kwaliteitsvlees niet genoeg bekend bij de Europese consument. Bovendien weten toeristen en consumenten onvoldoende dat het kwaliteitslabel van Chianinavlees bij slagers en in restaurants de echtheid van het vlees garandeert. Een duidelijke informatiecampagne was daarom nodig", vertelt Annet Daems, de docente die het project begeleidt.

De campagne moet ook het culturele erfgoed van de Chianinacultuur mee helpen beschermen. Omdat Toscaanse jongeren weinig interesse tonen om in de landbouwsector te werken, dreigt de hele cultuur verloren te gaan. Door het cultiveren van het dier willen de Mechelse studenten de sector opwaarderen.

Bron: Gazet van Antwerpen

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek