Leterme richt Beleidsraad Landbouw en Visserij op

Vlaams landbouwminister Yves Leterme heeft een Beleidsraad opgericht voor Landbouw en Visserij. Dat meldt het Vlaams Landbouwinvesteringsfonds (VLIF) dinsdag. De Beleidsraad vergadert een eerste maal op 24 maart. Volgens het VLIF kadert de oprichting van de Beleidsraad in het Beter Bestuurlijk Beleid (BBB) dat de administratie moet hervormen. Op 1 januari 2006 moet die operatie een feit zijn.
22 maart 2005  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:54
Vlaams landbouwminister Yves Leterme heeft een Beleidsraad opgericht voor Landbouw en Visserij. Dat meldt het Vlaams Landbouwinvesteringsfonds (VLIF) dinsdag. De Beleidsraad vergadert een eerste maal op 24 maart.

Volgens het VLIF kadert de oprichting van de Beleidsraad in het Beter Bestuurlijk Beleid (BBB) dat de administratie moet hervormen. Op 1 januari 2006 moet die operatie een feit zijn. "Om een vlotte overgang van de huidige organisatiestructuur naar de BBB-structuur te verzekeren, heeft de minister-president echter het initiatief genomen om deze Beleidsraad reeds op te richten".

Een eerste vergadering, voorgezeten door de minister, vindt plaats op 24 maart 2005. De eerste punten op de agenda zijn de besprekingen over de Europese landbouwhervorming Mid Term Review en de omzetting van de beleidsnota in concrete doelstellingen. De Beleidsraad is samengesteld uit vertegenwoordigers van het Vlaams Promotiecentrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM), de administraties Land- en Tuinbouw (ALT), Beheer en Kwaliteit Landbouwproductie (ABKL) en de wetenschappelijke instellingen CLO en CLE.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek