Kurobuta-varkens mogen drie keer per week zwemmen
nieuwsLandbouwer Walsh kwam op het idee nadat hij zag dat Kobe-biefstukken, een delicatesse uit Japan, in Londense restaurants voor meer dan 150 euro per stuk worden verkocht. Die biefstukken zijn afkomstig van runderen die elke dag een pintje drinken en met de hand gemasseerd worden. Blijkt dat in Japan ook zoiets bestaat als Kurobuta-varkensvlees, afkomstig van varkens die op dezelfde manier in de watten gelegd worden. De Kurobuta-varkens komen oorspronkelijk overigens uit Engeland en werden in de 19de eeuw cadeau gedaan aan het land van de rijzende zon.
Craig en Margery Walsh vonden in Groot-Brittannië Berkshire-varkens die aan de bron van Kurobuta-ras blijken te liggen. "Onze filosofie is: als dieren een gelukkig leven leiden, zal het eindproduct veel lekkerder zijn", vertelt Walsh in de Britste krant The Independent. "We kopen bier in de supermarkt maar ondervinden dat varkens niet graag gemasseerd worden. Dus lieten we ze maar zwemmen. Daar zijn ze dol op".
Meer informatie: Kurobuta-varkens
Bron: Het Nieuwsblad</i>