Kok staat terecht voor serveren bedorven voedsel
nieuwsDe kok in bijberoep had een overschot vlees van een barbecue van 19 juni 2005 laten invriezen. Dat vlees haalde hij op 20 juli op om het thuis verder voor te bereiden voor het verjaardagsfeest. In de kantine aan het Militair Domein waar het feestje plaatsvond was geen koelinstallatie aanwezig, waardoor het eten uren werd blootgesteld aan de zon. Na het verorberen ervan werd een twintigtal feestvierders onwel en er brak paniek uit. Even werd het rampenplan afgekondigd en 22 genodigden belandden uiteindelijk in het ziekenhuis.
Uit stalen van de politie en het Voedselagentschap bleek dat het vlees besmet was met bacteriën. Het openbaar ministerie verwijt de kok een gebrek aan hygiëne en stelt hem verantwoordelijk. Hij riskeert 5.500 euro boete waarvan de helft met uitstel. De beklaagde geeft toe dat de organisator hem vroeg om een deel van het vlees weg te gooien omdat het stonk, maar hij stelt dat de speciale geur kwam van Afrikaanse kruiden die hij gebruikte. De organiserende familie vraagt ook nog eens 10.000 euro schadevergoeding. Uitspraak volgt op 20 november.
Bron: De Morgen