nieuws

Katho biedt specialisatie in voedingstechnologie aan

nieuws
Katho campus Roeselare start vanaf september volgend jaar met het opleidingsprogramma 'gastronomische wetenschappen en voedingstechnologie'. Die driejarige specialisatie binnen de opleiding bachelor agro- en biotechnologie is uniek in België. Met vakken zoals wetenschap van smaak, geur en mondgevoel, voeding en welness en levensmiddelenmicrobiologie, biedt de opleiding een mix van wetenschap, technologie en koken.
17 november 2006  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:58
Katho campus Roeselare start vanaf september volgend jaar met het opleidingsprogramma 'gastronomische wetenschappen en voedingstechnologie'. Die driejarige specialisatie binnen de opleiding bachelor agro- en biotechnologie is uniek in België. Met vakken zoals wetenschap van smaak, geur en mondgevoel, voeding en welness en levensmiddelenmicrobiologie, biedt de opleiding een mix van wetenschap, technologie en koken.

"De specialisatie biedt een antwoord op de nood aan gespecialiseerde, multidisciplinaire werkkrachten in de voedingsindustrie en de horeca", zegt departementshoofd Henry Lahousse. In het eerste jaar vergaren de studenten basiskennis. Die wordt in het tweede jaar toegepast op levensmiddelen. Het derde en laatste jaar staat in het teken van creativiteit.

Bron: Het Laatste Nieuws

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek