Kaasmakerij Passendale gaat over in Franse handen
nieuwsDe groep Cheese & Butter van Campina gaat zich de volgende jaren vooral richten op de natuurgerijpte halfharde kaas, zoals Campina Milner en Campina Volmer. In Passendale worden halfzachte kazen geproduceerd, "waardoor deze kaasmakerij minder past in de strategische uitgangspunten van Campina", zo luidt het in Nederland. In de Belgische kaasmakerij worden onder meer Passendale, Père Joseph en Loo gemaakt.
Het Franse Bongrain, gevestigd in Viroflay, is wereldwijd marktleider in kaasspecialiteiten. "De strategie van de onderneming is gericht op marktleiderschap in lokale specialiteiten, ook wat betreft het assortiment halfzachte kaasspecialiteiten. Kaasmakerij Passendale past daarmee uitstekend in de groeistrategie van Bongrain", stelt het persbericht.
Bongrain telt ongeveer 18.600 werknemers en haalde in 2006 een omzet van 3,38 miljard euro. Het is de bedoeling dat Kaasmakerij Passendale deel uit gaat maken van Bongrain Benelux, gevestigd in Brussel. De verkoopprijs van Passendale wordt niet bekendgemaakt. Campina heeft in België nog vestigingen in Aalter, Sleidinge en Klerken. Daar worden andere melkproducten dan kaas gemaakt.(KS)
Bron: Belga