IMF wil liberalisering Zuid-Koreaanse landbouw

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) moedigt de Zuid-Koreaanse regering aan om de markteconomie sterker te ondersteunen. Het fonds denkt vooral aan maatregelen die Zuid-Korea kan nemen om de beschermde landbouwsector te liberaliseren.
5 februari 2005  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:54
Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) moedigt de Zuid-Koreaanse regering aan om de markteconomie sterker te ondersteunen. Bedoeling is om tot een economische groei van 4% te komen na de vertraging in 2004. De opmerking staat vermeld in het jaarlijkse IMF-rapport over de Zuid-Koreaanse economie, dat vrijdag werd vrijgegeven.

De groei moet er komen, samen met een herneming van de binnenlandse vraag in het begin van 2005. Het fonds suggereert ook dat Zuid-Korea het investeerdersklimaat moet verbeteren en de "markteconomie moet moderniseren." Daarvoor moeten de beschermende maatregelen voor de werknemers verdwijnen omdat ze enkel het zwartwerk stimuleren.

Tenslotte heeft het IMF aan Zuid-Korea gevraagd om een leidende rol te spelen in het vrijmaken van de wereldhandel. Het fonds denkt vooral aan maatregelen die Zuid-Korea kan nemen om de beschermde landbouwsector te liberaliseren.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek