nieuws

Gezonde chips op basis van zuivel in Nieuw-Zeeland

nieuws
Het Nieuw-Zeelandse zuivelbedrijf Fonterra gaat chips produceren op basis van zuivel. Het nieuwe voedingsproduct gaat voor 80 procent uit zuivel bestaan. Daarbij wordt geen gebruik gemaakt van additieven en chemische grondstoffen. De chips bevatten veel eiwitten en komen in het schap bij de gezondere voedingsproducten te liggen.
19 september 2005  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:55
Het Nieuw-Zeelandse zuivelbedrijf Fonterra gaat chips produceren op basis van zuivel. Het nieuwe voedingsproduct gaat voor 80 procent uit zuivel bestaan. Daarbij wordt geen gebruik gemaakt van additieven en chemische grondstoffen. De chips bevatten veel eiwitten en komen in het schap bij de gezondere voedingsproducten te liggen.

Een bijzondere technologie maakt het voor Fonterra mogelijk om de nieuwe chips te produceren. Het principe om de specifieke eiwitten uit melk te winnen is ontwikkeld door het bedrijf Good Star Foods uit Reno in de Verenigde Staten. Fonterra heeft de rechten gekregen om deze techniek te gebruiken voor de ontwikkeling van haar producten. De innovatie werd vorige week gelanceerd tijdens een conferentie in Chicago.

Meer informatie: Fronterra Dairy Protein Crisps

Bron: Agriholland

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek