Drugssmokkel via koeien?

In Oost-Vlaanderen onderzoekt het gerecht of bepaalde veehandelaars drugs verhandelen die in de baarmoeder van koeien zijn ingebracht. Het onderzoek startte in het Gentse. Volgens getuigen uit de omgeving van bepaalde verdachten gaat het om koeien die vanuit ons land naar Frankrijk en Spanje worden gebracht, aldus Het Nieuwsblad.
21 maart 2005  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:54
In Oost-Vlaanderen onderzoekt het gerecht of bepaalde veehandelaars drugs verhandelen die in de baarmoeder van koeien zijn ingebracht. Het onderzoek startte in het Gentse. Volgens getuigen uit de omgeving van bepaalde verdachten gaat het om koeien die vanuit ons land naar Frankrijk en Spanje worden gebracht.

Eén van de sporen zou naar een veehandelaar in het Waasland lopen. "Als men drugs van de ene plaats naar de andere stuurt via het menselijk lichaam, waarom dat niet via de baarmoeder van een koe", zegt een drugsspeurder. "Dieren worden nu eenmaal niet op aanwezigheid van zakjes heroïne of cocaïne in hun lichaam gescreend".

Het parket bevestigt dat de federale politie het verhaal natrekt, maar wenst in het kader van het nog lopende onderzoek geen verdere uitleg te geven.

Bron: Het Nieuwsblad

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek