Corma opent automatische snijlijn voor Gandahammen
nieuwsZaakvoerder Dirk Cornelis licht toe: "Tot voor kort lieten we onze hammen versnijden. Door de gewijzigde aankoopgewoonten van de mensen, die hun charcuterie vaak voorverpakt kopen in de grootwarenhuizen, loopt het volume versneden Gandaham op tot 1.500 kilogram per week. Dan loont een investering van 1,2 miljoen euro".
Corma verwerkt ook vleeswaren van collega's, waardoor het rendement verhoogt. Het vleesverwerkend bedrijf ziet alleen maar voordelen. "Voor het versnijden zijn we nu niet langer afhankelijk van de prijs van de onderaannemer, er zijn geen transportkosten en we bepalen zelf de kwaliteit", aldus Dirk Cornelis, die intussen hardop droomt van de installatie van een tweede snijlijn. Binnenkort komt er alvast een kookopleidingscentrum.
De verkoop van de Gandaham kende een spectaculaire groei. In de jaren tachtig draaide Corma nog een omzet van 750.000 euro, in 1990 was dat al vier miljoen euro en in 2000 tien miljoen euro. Dit jaar wordt een omzet van 12,3 miljoen euro verwacht. "Om een blijvende groei te waarborgen, is het noodzakelijk om aan diversificatie te doen'', aldus Cornelis, die ook kaasmakerij Le Larry onder de Cormavlag nam.(MP)
Bron: Het Nieuwsblad