nieuws

Canadese duikers op zoek naar 800 kg kaas

nieuws
In de baai van de rivier Saguenay zoeken Canadese duikers naar 800 kilo vacuüm verpakte cheddar. Kaasfabrikant Luc Boivin heeft vorig jaar welbewust de kaas laten afzinken in de 40 meter diepe baai. Hij denkt zo de lekkerste cheddar ooit te maken nadat een visser hem de tip had gegeven dat zijn kazen beter zouden rijpen op grote diepte.
1 augustus 2005  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:55
In de baai van de rivier Saguenay zoeken Canadese duikers naar 800 kilo vacuüm verpakte cheddar. Kaasfabrikant Luc Boivin heeft vorig jaar welbewust de kaas laten afzinken in de 40 meter diepe baai. Hij denkt zo de lekkerste cheddar ooit te maken nadat een visser hem de tip had gegeven dat zijn kazen beter zouden rijpen op grote diepte.

Een visser had Boivin namelijk een keer verteld dat hij een stuk Boivin-kaas had opgevist van de bodem van een meer. Hij nam er een hap van, en volgens hem was het de lekkerste kaas die hij ooit had geproefd. Voor Boivin was dit visserslatijn aanleiding genoeg om de proef op de som te nemen.

Boivin denkt dat het koele water en de grotere druk op die diepte het rijpingsproces versnelt. Het valt de duikers echter niet mee de chaddar terug te vinden. Volgens de Canadese krant Globe and Mail is nog niet een stuk teruggevonden. Bovendien worden ze op de vingers gekeken door de voedselinspectie, omdat die niet wil dat de ongecontroleerd gerijpte kaas in de winkels belandt.

Bron: RTL

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek