Boeren werken samen aan perenadvocaatroomijs
nieuwsJeannine Nijs is al jaren op zoek naar nieuwe producten met ingrediënten van het fruitteeltbedrijf dat ze samen met haar echtgenoot en twee zonen runt. "In 1994 zijn we de uitdaging aangegaan en gestart met eigen streekproducten", zegt ze. "De daaropvolgende jaren kwamen de jonagoldjenever, de Hagelandkoffie, de perenjenever en -advocaat erbij. Ruim een jaar geleden zijn we in samenwerking met een bakkerij ook gestart met een praline gevuld met perenadvocaat".
Samen met de Scholierenhoeve pakt Vanhellemont nu uit met perenadvocaatroomijs. "Ik liep al langer met het idee rond", zegt Jeannine Nijs. "Ik wist dat de combinatie met ijs werkte. Het idee kreeg pas echt vorm toen Yvette Vanhees en ik enkele weken geleden op een beurs naast elkaar stonden. Ik spoorde de mensen aan perenadvocaat op het ijs van Yvette te doen en de reacties waren heel positief. Dus heb ik haar gevraagd of ze geen ijs kon maken met mijn advocaat in".
"Dat liep niet van een leien dakje", vertelt Yvette Vanhees. "Ik heb moeten proeven en nog eens proeven. Een ander probleem is dat je alcohol niet kan invriezen zoals gewoon roomijs. Maar dat is uiteindelijk uitgedraaid op een voordeel: restaurants die perenadvocaatroomijs willen aanbieden aan hun klanten, zullen het niet even moeten laten ontdooien. Het ijs is onmiddellijk schepklaar".
Meer informatie: Hagelandse Proeverij
Bron: Het Laatste Nieuws