nieuws

Boeren werken samen aan perenadvocaatroomijs

nieuws
Fruitteeltbedrijf Vanhellemont uit Meensel-Kiezegem en melkveebedrijf Scholierenhoeve uit Zoutleeuw werken samen aan een nieuw Hagelands streekproduct. Veertien dagen geleden legden ze de laatste hand aan hun perenadvocaatroomijs. Tijdens de Hagelandse proeverij van zaterdag 26 en zondag 27 november in Tienen wordt het roomijs aan het grote publiek voorgesteld.
24 november 2005  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:55
Fruitteeltbedrijf Vanhellemont uit Meensel-Kiezegem en melkveebedrijf Scholierenhoeve uit Zoutleeuw werken samen aan een nieuw Hagelands streekproduct. Veertien dagen geleden legden ze de laatste hand aan hun perenadvocaatroomijs. Tijdens de Hagelandse proeverij van zaterdag 26 en zondag 27 november in Tienen wordt het roomijs aan het grote publiek voorgesteld.

Jeannine Nijs is al jaren op zoek naar nieuwe producten met ingrediënten van het fruitteeltbedrijf dat ze samen met haar echtgenoot en twee zonen runt. "In 1994 zijn we de uitdaging aangegaan en gestart met eigen streekproducten", zegt ze. "De daaropvolgende jaren kwamen de jonagoldjenever, de Hagelandkoffie, de perenjenever en -advocaat erbij. Ruim een jaar geleden zijn we in samenwerking met een bakkerij ook gestart met een praline gevuld met perenadvocaat".

Samen met de Scholierenhoeve pakt Vanhellemont nu uit met perenadvocaatroomijs. "Ik liep al langer met het idee rond", zegt Jeannine Nijs. "Ik wist dat de combinatie met ijs werkte. Het idee kreeg pas echt vorm toen Yvette Vanhees en ik enkele weken geleden op een beurs naast elkaar stonden. Ik spoorde de mensen aan perenadvocaat op het ijs van Yvette te doen en de reacties waren heel positief. Dus heb ik haar gevraagd of ze geen ijs kon maken met mijn advocaat in".

"Dat liep niet van een leien dakje", vertelt Yvette Vanhees. "Ik heb moeten proeven en nog eens proeven. Een ander probleem is dat je alcohol niet kan invriezen zoals gewoon roomijs. Maar dat is uiteindelijk uitgedraaid op een voordeel: restaurants die perenadvocaatroomijs willen aanbieden aan hun klanten, zullen het niet even moeten laten ontdooien. Het ijs is onmiddellijk schepklaar".

Meer informatie: Hagelandse Proeverij

Bron: Het Laatste Nieuws

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek