nieuws

BNLfood lanceert sporteieren met CLA-vetzuren

nieuws
Precies tien jaar na de lancering van het Columbus-ei lanceert de firma BNLfood, het voormalige Belovo, de Columbus sporteieren, een nieuw product met een functioneel gezondheidskenmerk. Deze eieren hebben een actieve werking op de verhouding tussen spieren en lichaamsvet in het menselijk lichaam. De sporteieren bevatten volgens het bedrijf meer natuurlijke CLA-vetzuren.
27 februari 2007  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:59
Precies tien jaar na de lancering van het Columbus-ei lanceert de firma BNLfood, het voormalige Belovo, de Columbus sporteieren, een nieuw product met een functioneel gezondheidskenmerk. Deze eieren hebben een actieve werking op de verhouding tussen spieren en lichaamsvet in het menselijk lichaam.

De sporteieren bevatten volgens het bedrijf meer natuurlijke CLA-vetzuren en hebben hierdoor een gunstige invloed op de lichaamssamenstelling en meer specifiek op de spier- en vetmassa. Meerdere studies zouden al aangetoond hebben dat CLA-geconjugeerd linolzuur leidt tot meer spieren en minder vet.

CLA wordt van nature aangemaakt in het lichaam van herkauwers en wordt hoofdzakelijk teruggevonden in melk, rundvlees en zuivelproducten. "Ons moderne dieet verschaft echter te weinig van deze nuttige vetten. Daarom kan het ei dat tekort compenseren. Eén Columbus Sportei bevat 110 mg CLA, evenveel als 1 liter volle melk", aldus BNLfood.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek