nieuws

Australiërs ontwikkelen planten met omega-3-vetzuur

nieuws
Australische onderzoekers verbonden aan het CSIRO Food Futures Flagship hebben planten ontwikkeld die docosahexaeenzuur (DHA) aanmaken, een omega-3-vetzuur dat vooral in vis wordt gevonden. Projectleider Bruce Lee ziet daarmee in de toekomst mogelijkheden ontstaan voor granen met een hoog gehalte aan DHA.
5 april 2005  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:54
Australische onderzoekers verbonden aan het CSIRO Food Futures Flagship hebben planten ontwikkeld die docosahexaeenzuur (DHA) aanmaken, een omega-3-vetzuur dat vooral in vis wordt gevonden. Projectleider Bruce Lee ziet daarmee in de toekomst mogelijkheden ontstaan voor granen met een hoog gehalte aan DHA.

DHA en andere omeg-3-vetzuren worden vooral aangemaakt door lagere plantvormen zoals microalgen. Via hun voeding zijn daardoor ook vissen rijk aan omega-3-vetzuren. Grotere planten die op land groeien maken normaal gesproken geen omega-3-vetzuren aan. De Australische onderzoekers zijn er in geslaagd de daarvoor benodigde genen op landplanten over te brengen.

Lees ook: geVILT: Biedt functionele voeding marktkansen voor landbouw?

Bron: Agriholland

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek