Australiërs lusten voorlopig geen kangoeroevlees
nieuwsAustraliërs lijden blijkbaar aan emotionele drempelvrees om hun nationale symbool in de kookpot te steken. Zelfs al is kangoeroe op de barbecue niet te versmaden, down under voelt het niet echt lekker om een deel van 's lands wapenschild op te peuzelen. Kwekers van het kangoeroevlees, die jaarlijks vier miljoen dieren afslachten, zijn daarom aan een offensief begonnen: ze lanceren nieuwe recepten met het vlees en brengen kant-en-klaar kangoeroemaaltijden op de markt. Kangoeroe moet voor de bewuste consument in Australië het magere alternatief worden.
De kangoeroekwekers zijn bovendien op zoek naar een nieuwe naam voor het vlees. Kanshebbers zijn op dit ogenblik: Yummy, Kanga en - hoe kan het ook anders - Skippy. Maar of ze het in Australië wel over hun hart zullen kunnen krijgen om een lieflijke tv-kangoeroe op te eten, is nog maar zeer de vraag.
Bron: De Morgen