nieuws

Australiërs lusten voorlopig geen kangoeroevlees

nieuws
In ons land geraakt kangoeroevlees stilletjes aan ingeburgerd en ook de Duitsers en de Fransen hebben niks tegen zo'n mals stukje vlees op hun bord. In Rusland is kangoeroeworst zelfs een delicatesse. Een van de weinige landen waar kangoeroevlees wel op de markt is maar niet aanslaat, is het thuisland van het beestje: Australië.
21 november 2005  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:55
In ons land geraakt kangoeroevlees stilletjes aan ingeburgerd en ook de Duitsers en de Fransen hebben niks tegen zo'n mals stukje vlees op hun bord. In Rusland is kangoeroeworst zelfs een delicatesse. Een van de weinige landen waar kangoeroevlees wel op de markt is maar niet aanslaat, is het thuisland van het beestje: Australië.

Australiërs lijden blijkbaar aan emotionele drempelvrees om hun nationale symbool in de kookpot te steken. Zelfs al is kangoeroe op de barbecue niet te versmaden, down under voelt het niet echt lekker om een deel van 's lands wapenschild op te peuzelen. Kwekers van het kangoeroevlees, die jaarlijks vier miljoen dieren afslachten, zijn daarom aan een offensief begonnen: ze lanceren nieuwe recepten met het vlees en brengen kant-en-klaar kangoeroemaaltijden op de markt. Kangoeroe moet voor de bewuste consument in Australië het magere alternatief worden.

De kangoeroekwekers zijn bovendien op zoek naar een nieuwe naam voor het vlees. Kanshebbers zijn op dit ogenblik: Yummy, Kanga en - hoe kan het ook anders - Skippy. Maar of ze het in Australië wel over hun hart zullen kunnen krijgen om een lieflijke tv-kangoeroe op te eten, is nog maar zeer de vraag.

Bron: De Morgen

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek