Antwerpse gemberthee bezig aan veroveringstocht
nieuwsVoor zaakvoerder Alain Indria van Lombardia zijn het drukke tijden. Indria sluit bijna wekelijks nieuwe contracten over de verkoop van zijn gemberthee in alternatieve winkel- en horecaketens in eigen land en in de buurlanden. Zo zijn er sinds begin dit jaar verkoopsafspraken gemaakt met de horecazaken van Cook & Boon in Nederland. In Frankrijk gaat binnenkort de verkoop van de gemberthee lopen via cateringleverancier OC22 en in Engeland lopen vergevorderde onderhandelingen over een bescheiden industriële productie.
Antwerpse kunstenaars hebben de weg naar Lombardia al eerder gevonden. Maar nu gaat het plots wel heel hard. Die aangroei van bekendheid en succes heeft volgens Indria veel te maken met een artikel in The Wall Street Journal, in maart vorig jaar. Journaliste Barbara Chai moedigde er de Amerikaanse toeristen en zakenlui in aan om langs te lopen in Lombardia. Afgelopen zaterdag was Chai er opnieuw te gast, maar de geheimen van de gemberthee heeft ze volgens de eigenaar "niet weten te ontfutselen". Ze werkte wel de hele dag mee in de zaak als serveuse.
Naast de Europese verkoopcontracten staat Alain Indria dichtbij de verwezenlijking van een heuse Amerikaanse droom: een samenwerking met de Starbucks Coffee Company, een keten van liefst 11.000 koffiehuizen. Eind vorig jaar voerde de zaakvoerder in Seattle onderhandelingen met Howard Schultz, de topmanager van Starbucks. "Het contract is nog niet rond, maar de reacties uit de Verenigde Staten op onze thee zijn fantastisch", aldus Indria.
Ver weg lijken de bescheiden begindagen van Lombardia, dat in 1972 door Alains moeder werd opgericht als dieetwinkel en later uitgroeide tot bioshop en -eethuis.
Bron: De Standaard/Het Laatste Nieuws