Antwerps worstenbrood in voetspoor van mattentaart?
nieuwsVoor het zover is, zijn er een heleboel voorwaarden. "Het gerecht moet streekgebonden zijn en een aantal jaren meegaan. Tot zover is er geen probleem", aldus Kuylen. "Maar eerst moet het worstenbrood in eigen land erkend zijn als streekproduct. En dat is nog niet gebeurd". Maar wat maakt het Antwerpse worstenbrood nu zo speciaal?
"Worstenbrood is geen typisch Antwerps gerecht", geeft Leo Kuylen toe. "Tegenwoordig worden er zelfs curryworsten in een broodje gestopt en verkocht als worstenbrood, wat ik overigens niemand kwalijk neem. Hier bij ons wordt de worst, in overleg met de slagers, op een speciale manier bereid. De bekendheid en de ingrediënten maken dat het Antwerpse worstenbrood een écht streekgebonden product is", zo verzekert Kuylen.
Nog leuk om weten: maandag zijn er in Antwerpen ter gelegenheid van Verloren Maandag enkele honderdduizenden worstenbroden verkocht. "Reken maar uit", zegt Kuylen. Als alle Antwerpenaren een worstenbrood eten, geraak je al aan mooi cijfer. En dan hebben we het nog niet over de worstenbroden die op café of kantoor gegeten worden".
Bron: Het Laatste Nieuws