nieuws

Anderlechtse brasserie wint 'varkensvlees-award'

nieuws
Brasserie La Paix in Anderlecht heeft de Antonius-prijs gewonnen. Het gaat om een onderscheiding van VLAM voor een restaurant dat "varkensvlees hoog in het vaandel draagt". David Martin van La Paix kreeg dinsdag een bronzen kunstwerk en een cheque van 2.500 euro uit de handen van de minister van Landbouw Yves Leterme. Varkensvlees is de meest gegeten vleessoort in België, maar de populariteit in restaurants blijft wat achterwege.
30 januari 2007  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:59
Brasserie La Paix in Anderlecht heeft de Antonius-prijs gewonnen. Dat is een onderscheiding van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) voor een restaurant dat "varkensvlees hoog in het vaandel draagt". David Martin van La Paix kreeg dinsdag een bronzen kunstwerk en een cheque van 2.500 euro uit de handen van de minister van Landbouw Yves Leterme.

Varkensvlees is de meest gegeten vleessoort in België, maar de populariteit in restaurants blijft wat achterwege. Daarom riep VLAM in 1998 een campagne in het leven om die ongelijkheid uit de wereld te helpen. In de schoot van de vereniging werd de Broederschap van Sint-Antonius opgericht die elk jaar een restaurant beloont.

Voor de laureaat van 2006-2007 gingen de organisatoren niet op zoek naar dure luxerestaurants, maar naar de betere brasserieën. De bereidingen met varkensvlees moesten betaalbaar zijn. De uiteindelijke keuze viel op David Martin van brasserie La Paix nabij het slachthuis in Anderlecht. Volgens de Broederschap staat bij Martin het product centraal en weet hij het beste in het vlees naar boven te brengen.(GL)

Bron: Belga

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek