nieuws

Week van de Friet op gang geschoten

nieuws
In het Oost-Vlaamse Geraardsbergen is zondagnamiddag het startschot gegeven voor de vijfde "Week van de Friet". Het initiatief van het Vlaams Centrum Agro-en Visserijmarketing (VLAM) en de Nationale Vereniging van Frituristen (Navefri) moet uiteraard frietkoten en vooral de frietconsumptie promoten. België telt niet minder dan 5.000 frietkoten en die blijven de populairste plaats voor warme meeneemmaaltijden.
28 november 2005  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:31
In het Oost-Vlaamse Geraardsbergen is zondagnamiddag het startschot gegeven voor de vijfde "Week van de Friet". Het initiatief van het Vlaams Centrum Agro-en Visserijmarketing (VLAM) en de Nationale Vereniging van Frituristen (Navefri) moet uiteraard frietkoten en vooral de frietconsumptie promoten.

België telt niet minder dan 5.000 frietkoten en die blijven de populairste plaats voor warme meeneemmaaltijden, zo weet Liliane Driesen, woordvoerster van VLAM. "Een marketingonderzoek heeft dat uitgewezen. Wij vinden dat dat ook zo moet blijven en daarom is een Week van de Friet van groot nut. Hetzelfde onderzoek heeft ons namelijk ook geleerd dat 48 procent van de Vlamingen de campagne kent en dat 43 procent in die week ook een frituur bezoekt. Televisie- en radiospots moeten die bekendheid nog eens kracht bij zetten, en er is ook een speciale website. Daar kunnen mensen vinden welke acties er in de frietkoten in hun buurt te beleven zijn".

Dat de start voor de Week van de Friet dit jaar in Geraardsbergen plaatsvond, was niet toevallig. Daar is immers de vereniging 'De Geraardsbergse Frituristen' boven de doopvont gehouden. "Vorig jaar bleef deze speciale week in heel wat plaatselijke frietkoten beperkt tot een aankondiging", zegt stichtend lid en plaatselijk Navefri-secretaris Luc Dehenau. "Daar wilden we verandering in brengen. Tegelijkertijd verenigen we ons om sterker te staan als handelaars en samen onze problemen aan te pakken. Als stunt voor de Week van de Friet schenken wij volgende week zaterdag 300 frituurbezoekers een luchtdoop in een helikopter".

Meer informatie: Verzot op mijn frietkot

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek