nieuws

Vleesverwerker Marmo blijft verder uitbreiden

nieuws
Het vleesverwerkend bedrijf Marmo in Diest breidt begin mei weer uit. Het bedrijf neemt dan een extra werkruimte van 2.200 vierkante meter in gebruik. De firma is ontstaan uit een slagerij en stelt intussen 165 mensen tewerk. "Tijdens de piekdagen bij barbecueweer rekruteren wij via vijf interimbureaus nog eens meer dan zestig extra tijdelijke werknemers. Enkelen daarvan blijven ook na het hoogseizoen bij ons, want we kennen een gemiddelde jaarlijkse personeelsaangroei van tien procent", aldus algemeen directeur Jan Pauwels.
28 maart 2007  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:37
Het vleesverwerkend bedrijf Marmo in Diest breidt begin mei weer uit. Het bedrijf neemt dan een extra werkruimte van 2.200 vierkante meter in gebruik. En ondertussen bestaan er al nieuwe plannen om een afzonderlijke vennootschap op te starten die voorgegaard en gebakken vlees levert, weet Het Nieuwsblad.

Het familiebedrijfje dat groeide uit de slagerij van Margriet en Maurice Pauwels in Averbode is aan zijn zoveelste uitbreiding toe. In 1990 namen ze de beslissing om samen met hun 35 werknemers te verhuizen naar de Diestse deelgemeente Molenstede, waar ze meer ruimte en mogelijkheden hadden. Ondertussen is het zakencijfer vertienvoudigd en is het aantal vaste werknemers gestegen tot 165.

"Tijdens de piekdagen bij barbecueweer rekruteren wij via vijf interimbureaus nog eens meer dan zestig extra tijdelijke werknemers. Enkelen daarvan blijven ook na het hoogseizoen bij ons, want we kennen een gemiddelde jaarlijkse personeelsaangroei van tien procent", verduidelijkt algemeen directeur Jan Pauwels.

Marmo is met vleeswaren aanwezig op drie fronten. "Wij leveren aan de voedingsindustrie, de grootkeukens en ook aan de individuele klant via de warenhuizen, zowel in binnen- als buitenland. Zeventig percent van onze leveringen komen dezelfde dag van de verwerking aan bij de klant. Koelcapaciteit is dan ook heel belangrijk. Kwaliteit is bij ons geen loos woord. Er is in ons bedrijf een continu meetproces en wij proberen altijd beter te doen dan de normen die wettelijk voorgeschreven worden", voegt Jan Pauwels er nog aan toe.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek