Versoepelde normen voor hoeveproducenten van kracht
nieuwsNu worden zowel in de supermarkt als bij de kruidenier of een hoeveproducent de controles even strikt uitgevoerd. Bedoeling is voor kleine bedrijven de wetgeving beter af te stemmen op de realiteit zonder daarom het risico inzake voedselveiligheid te vergroten. Door de nieuwe wetgeving moeten de bedrijven in kwestie enkel afwijkingen in hun productieproces registreren en de daarbij genomen corrigerende maatregel. Het is dus niet nodig om het permanent het hele productieproces te registreren. Wat traceerbaarheid betreft, volstaat voortaan een chronologisch geordende map met facturen van alle aankopen.
Concreet gelden de versoepelingen enerzijds voor bedrijven met verkoop rechtstreeks aan de consument en waar op jaarbasis maximum vijf voltijdse arbeidsequivalenten werken. Anderzijds is de maatregel ook van toepassing op bedrijven met verkoop aan andere bedrijven en waar op jaarbasis twee voltijdse arbeidsequivalenten aan de slag zijn.
Meer informatie: Steunpunt Hoeveproducten, Daniëlle Slap, GSM 0497/45 74 47