Top Foods bereidt dagelijks 80.000 maaltijden
nieuwsTops reisde in de jaren zeventig als marketingdirecteur van een Zwitsers bedrijf de wereld rond. Na een lange werkdag was het steeds vergeefs zoeken naar een restaurant dat nog open was. "Tot een dienster van een bar in de VS me een maaltijd beloofde binnen de drie minuten. Wij kenden toen de microgolfoven nog niet", legt de bedrijfsleider uit in de Gazet van Antwerpen.
Tops was ervan overtuigd dat de toepassing van de nieuwe microgolftechniek in een industriële omgeving de basis kon zijn voor een succesvolle onderneming. Zijn Zwitserse bazen zagen het idee niet zitten, maar Tops vond partners die wel brood zagen in het verhaal. Intussen vertrouwt het bedrijf de ontwikkeling van nieuwe gerechten toe aan chef-kok Patrick Monsieurs en een paar medewerkers. Het gamma is flink uitgebouwd met talrijke gerechten uit de zuiderse en Aziatische keuken.
Opvallend is dat de Belgische keuken in het ruime assortiment amper aan bod komt. "Typisch Belgische gerechten geraak je op de internationale markt niet kwijt. De wereldkeuken wordt steeds belangrijker", aldus Monsieurs.(KS)
Meer informatie: Tops Foods