nieuws

Thuisverwerkers leveren GMP- en HACCP-plan in

nieuws
Twaalf Oost-Vlaamse thuisverwerkers zijn zo goed als klaar met de verfijning van hun GMP- en HACCP-plan. Het eindresultaat zijn handige werkdocumenten op maat die de landbouwbedrijven in kwestie moeten helpen om te beantwoorden aan de strenger wordende regelgeving. De hogeschool KaHo Sint-Lieven zorgde voor de begeleiding van het project.
22 juli 2005  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:30
Twaalf Oost-Vlaamse thuisverwerkers zijn zo goed als klaar met de verfijning van hun GMP- en HACCP-plan. Het resultaat zijn handige werkdocumenten op maat van het bedrijf die de landbouwbedrijven in kwestie moeten helpen om te beantwoorden aan de strenger wordende regelgeving. De hogeschool KaHo Sint-Lieven zorgde voor de begeleiding van het project.

"In GMP worden een aantal afspraken en maatregelen gebundeld waardoor de werkmethodiek onder beheerste omstandigheden verloopt en waardoor omgevingsvoorwaarden bekomen worden die toelaten om op hygiënische wijze veilige levensmiddelen te produceren", aldus docente en projectbegeleidster Annemie Van Cauwenberghe. "Op die manier vormt GMP de ideale inleiding voor een goed HACCP-plan dat de kritische controlepunten analyseert".

Opmerkelijk is de verscheidenheid van thuisverwerkers die deelnamen aan het PDPO-project. Er bleek interesse te bestaan in zowat alle sectoren: veehouderij met runderen, paarden, schapen, geiten en varkens, zuivelverwerking met kaas en ijs, maar ook groenten, fruit en wijnbouw.

Meer informatie: Project 'Vertrouwde voeding, verrassend perspectief'

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek