nieuws

"Slagerijen zijn aan heropstanding bezig"

nieuws
De afgelopen tien jaar hebben bijna 4.000 slagers in België de deuren moeten sluiten. Zij werden het slachtoffer van enkele voedselcrisissen, maar de slagerijen die overbleven zijn aan een heuse heropstanding bezig, zegt de Belgische Landsbond van Beenhouwers in Metro. Met dank aan de spaghettisaus, saladeschotels en babecues.
9 juni 2005  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:30
De afgelopen tien jaar hebben bijna 4.000 slagers in België de deuren moeten sluiten. Zij werden het slachtoffer van enkele voedselcrisissen, maar de slagerijen die overbleven zijn aan een heuse heropstanding bezig, zegt de Belgische Landsbond van Beenhouwers in Metro. Met dank aan de spaghettisaus, saladeschotels en babecues.

In de jaren 90 telde ons land 7.000 beenhouwers. Na de dolle koeien, de varkenspest en de dioxinekippen zijn er dat nog maar 3.300. Maar dat betekent niet dat het beroep ten dode is opgeschreven. De Landsbond verwacht de komende jaren een kentering omdat de consument "de ambachtelijke slager opnieuw als een meerwaarde beschouwt".

Om van die ommekeer te kunnen profiteren moet een slager wel investeren. "Mensen trekken opnieuw meer naar de slager op voorwaarde dat we ons specialiseren. De meesten zoeken hun heil in panklare, bereide gerechten zoals pasta's, saladeschotels en barbecues. In onze togen staan tegenwoordig meer eetbare gerechten dan vers vlees. Zonder dat soort dingen zou het niet meer lukken", luidt het.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek