nieuws

Prijs van hopscheuten hersteld na dramatische start

nieuws
De prijs van de Poperingse hopscheuten staat opnieuw op een normaal peil na de dramatische seizoensbegin. In december gingen de primeurs op de REO-veiling voor amper 150 euro de deur uit. In de weken daarna zakte de prijs tot een historisch dieptepunt van 5 euro per kilogram. Volgens kenners veroorzaakten de hoge prijzen uit het verleden een afwachtende houding bij de groothandelaars. Dat schrijft Dieter Dujardin in Het Laatste Nieuws.
8 maart 2005  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:29
De prijs van de Poperingse hopscheuten staat opnieuw op een normaal peil na de dramatische seizoensbegin. In december gingen de primeurs op de REO-veiling voor amper 150 euro de deur uit. In de weken daarna zakte de prijs tot een historisch dieptepunt van 5 euro per kilogram. Volgens kenners veroorzaakten de hoge prijzen uit het verleden een afwachtende houding bij de groothandelaars. Dat schrijft Dieter Dujardin in Het Laatste Nieuws.

Momenteel is het hopscheutenseizoen op zijn hoogtepunt. Tot eind mei staan de goudstaafjes op het menu van de betere restaurants van het land. Het instituut De Lovie, waar mensen met een mentale handicap scheuten in serres kweken, zit bijna door zijn voorraad heen. Met hun serrecultuur leveren de bewoners elke jaar de primeurs, maar dat was dit seizoen dus een ontgoocheling. Rond eindejaar zijn scheuten de deur uitgegaan aan 5 euro per kilogram, maar nu is de prijs weer gestegen tot 90 euro.

"Met de kwaliteit is zeker niks mis", zegt chef-kok Debrabandere van restaurant d'Hommelkete. "Ik denk gewoon dat de prijzen in het verleden wat overdreven waren. Hopscheuten zijn een exclusiviteit, maar je mag niet overdrijven aangezien dat tot gefoefel leidt. Ik ken gevallen waar chefs hun klanten sojascheuten voorschotelden onder het mom van hopscheuten. Een leek proeft het verschil niet onmiddellijk".

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek