nieuws

Ook extra gezonde chocolade is dikmaker

nieuws
Chocolatier Barry Callebaut brengt binnenkort een "gezonde" chocoladereep op de markt die goed is voor de cholesterol. Maar dat betekent helaas niet dat je cholesterol daalt als je meer repen eet. Chocolade blijft trouwens vet, en dus zondig. Die conclusie trekt De Standaard.
29 maart 2005  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:29
Chocolatier Barry Callebaut brengt binnenkort een "gezonde" chocoladereep op de markt die goed is voor de cholesterol. Maar dat betekent helaas niet dat je cholesterol daalt als je meer repen eet. Chocolade blijft trouwens vet, en dus zondig. Die conclusie trekt De Standaard.

Vanaf half april zullen in de Eupense Chocolade Jacques-fabriek "gezonde" chocoladerepen van de band rollen. De truc schuilt hem in een splinternieuw recept dat zorgt voor een verhoogd percentage van de cholesterolverlagende stof polyfenol. Dat betekent niet dat deze chocolade nu past in een gezond dieet.

"Zo simpel is het jammer genoeg niet", zegt endocrinologe Ann Mertens van het universitair ziekenhuis in Leuven. "Er zijn wel meer producten die aangekondigd worden als cholesterolverlagend. Maar eigenlijk betekent het gewoon dat het product meer onverzadigde vetzuren bevat. Op die manier slaat de balans tussen de verzadigde en onverzadigde vetzuren over naar de onverzadigde - gezonde - kant".

Chocolade met onverzadigde vetzuren is beter voor de cholesterol, maar op de weegschaal merkt de consument daar niets van. De "gezonde" chocolade bevat immers evenveel calorieën als andere repen.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek