nieuws

"Omega 3-vetzuren beschermen niet tegen kanker"

nieuws
De vetzuren uit sommige vissen en groenten helpen misschien wel hartziekten te bestrijden, maar er zijn geen afdoende bewijzen dat ze preventief werken tegen kanker. Dat zeggen onderzoekers van RAND Health en het Greater Los Angeles VA Healthcare System na het bekijken van 38 studies over omega 3-vetzuren uit de periode tussen 1996 en 2005.
26 januari 2006  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:32
De vetzuren uit sommige vissen en groenten helpen misschien wel hartziekten te bestrijden, maar er zijn geen afdoende bewijzen dat ze preventief werken tegen kanker. Dat zeggen onderzoekers van RAND Health en het Greater Los Angeles VA Healthcare System na het bekijken van 38 studies over omega 3-vetzuren uit de periode tussen 1996 en 2005.

"Een paar onderzoeken toonden een verminderd risico op kanker door het eten van vetzuren, maar nog meer studies vonden geen verschil, en enkele toonden zelfs een verhoogd risico", zegt hoofdauteur Catherine MacLean.

Woensdag maakte ook Test-Aankoop enkele kanttekening bij omega 3-vetzuren. Volgens de consumentenorganisatie is het alleszins belangrijk om het kaf van het koren te scheiden. "Supplementen zijn slechts in uitzonderlijke gevallen nodig. Verrijkte voeding kan interessant zijn, maar is vaak onzinnig", aldus woordvoerder Ivo Mechels. Test-Aankoop dringt er bij de wetgever op aan om strenger op te treden tegen ongebreidelde gezondheidsclaims.

Meer informatie: Fish Oil won't Fight Cancer

Lees ook: geVILT: "Functionele voeding mag geen alibi zijn"

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek