nieuws

"Normen voor additieven bij garnalen te laks"

nieuws
Volgens Test-Aankoop worden te veel additieven toegevoegd aan garnalen. Uit een test die de consumentenorganisatie uitvoerde bij 35 stalen werden de wettelijke normen voor bewaarmiddelen slechts in drie gevallen overschreden, maar volgens Test-Aankoop zijn de normen voor bewaarmiddelen, kleurstoffen en smaakversterkers te laks.
2 mei 2005  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:29
Volgens Test-Aankoop worden te veel additieven toegevoegd aan garnalen. Uit een test die de consumentenorganisatie uitvoerde bij 35 stalen werden de wettelijke normen voor bewaarmiddelen slechts in drie gevallen overschreden, maar volgens Test-Aankoop zijn de normen voor bewaarmiddelen, kleurstoffen en smaakversterkers te laks.

Volgens Test-aankoop zijn garnalen niet altijd de delicatesse waar ze voor doorgaan. Want ondanks hun imago van "natuurlijk product recht uit de zee" bulken ze volgens de consumentenorganisatie van de additieven. Daardoor bewaren ze wekenlang vóór ze op ons bord belanden, zo luidt het. Bij haar testen op garnaalproducten in alle vormen trof Test-Aankoop slechts in vier gevallen geen bewaarmiddelen aan. Drie stalen bleken te veel sulfieten te bevatten of zelfs het verboden boorzuur.

Volgens Test-Aankoop zijn de normen voor de additieven bovendien te laks. Een teveel aan bewaarmiddelen bijvoorbeeld kan allergische reacties of overgevoeligheid uitlokken. De organisatie pleit er ook voor om de huidige bewaarnorm van 20 dagen in te korten.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek