nieuws

Nieuwe verpakking voor langere houdbaarheid groenten

nieuws
De Britse supermarktketen Somerfield test een verpakkingssysteem dat de houdbaarheid van groenten en fruit aanzienlijk moet verlengen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van poreuze folie die kleine openingen en een honingraatachtige structuur bevat en die de groenten en fruit een optimale atmosfeer bezorgt. De verpakking bevat ook een stof om bacteriële groei tegen te gaan. Het project is een overheidsinitiatief met het uiteindelijke doel om milieuvriendelijker transport per boot mogelijk te maken.
25 mei 2006  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:33
De Britse supermarktketen Somerfield test een verpakkingssysteem dat de houdbaarheid van groenten en fruit aanzienlijk moet verlengen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van poreuze folie die kleine openingen en een honingraatachtige structuur bevat en die de groenten en fruit een optimale atmosfeer bezorgt. De verpakking bevat ook een stof om bacteriële groei tegen te gaan.

De verpakking is ontwikkeld door de Britse verpakkingsfabrikant Long Life Solutions en zal bij Somerfield getest worden bij broccoli, sla, aardbeien en een soort bladspinazie. Een eerste test bij ijsbergsla was nog niet erg succesvol, maar dat kan de initiatiefnemers niet ontmoedigen. Van april tot augustus worden broccoli en bladspinazie getest. Van juni tot oktober zullen alle vestigingen van Somersfield in Schotland hun aardbeien in de nieuwe verpakking verkopen. Zo moet de houdbaarheid verlengd worden tot 3 à 4 weken.

De test wordt gefinancierd door een overheidsinitiatief. Het uiteindelijke doel van het project is dat de groenten op termijn milieuvriendelijker per schip aangevoerd zouden kunnen worden in plaats van per vliegtuig. Naast dit project overweegt Somerfield ook de verpakking in de toekomst te gebruiken voor appels, druiven, wortelen en bloemen.

Meer informatie: Long Life Solutions

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek