nieuws

Nanosensor speurt pathogenen op in vijftien minuten

nieuws
Twee Amerikaanse onderzoekers hebben een sensor ontwikkeld op basis van nanotechnologie, die voedselpathogenen zoals E. coli binnen 15 minuten kan identificeren. Dat staat te lezen op de website Foodproductiondaily.com. De sensor bestaat uit een klein apparaat dat in de hand wordt gehouden. De onderzoekers hebben in Texas hun eigen bedrijf Nano Science Diagnostics opgericht om de uitvinding te commercialiseren.
8 december 2006  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:35
Twee Amerikaanse onderzoekers hebben een sensor ontwikkeld op basis van nanotechnologie, die voedselpathogenen zoals E. coli binnen 15 minuten kan identificeren. Dat staat te lezen op de website Foodproductiondaily.com. De sensor bestaat uit een klein apparaat dat in de hand wordt gehouden. De onderzoekers hebben in Texas hun eigen bedrijf Nano Science Diagnostics (NSD) opgericht om de uitvinding te commercialiseren.

In een laboratorium duurt het speurwerk naar E. coli al gauw 24 uur. Ook salmonella en listeria kunnen met de nieuwe sensor worden gedetecteerd. De snelle sensor zou voor voedselproducenten een belangrijke stap voorwaarts kunnen betekenen, omdat producten sneller en vaker getest zouden kunnen worden vooraleer ze het bedrijf verlaten. Een van de uitvinders, de moleculaire biologe Su Dwarkanath, ontwikkelde de technologie tijdens haar werk in opdracht van het Pentagon bij het zoeken naar methoden om anthrax in kleine hoeveelheden op te sporen in publieke gebouwen.

Volgens het bedrijf is de technologie getest en betrouwbaar bevonden. De nanosensor zou gevoeliger zijn dan de teststrips die momenteel op de markt beschikbaar zijn.

Meer informatie: NSD-technologie

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek