Melkerij uit Gierle maakt mozzarella
nieuwsDe geschiedenis van kaasmakerij Kempico gaat tot meer dan honderd jaar terug. Vandaag verkoopt de melkerij in Gierle via de verkoopsorganisatie Kemfoods in Europa op grote schaal mozzarella voor op de pizza. De mozzarella maakt 45 procent van de productie uit. Daarnaast produceert het bedrijf kazen voor de Italiaanse en Belgische markt. Kempico en Kemfoods maken deel uit van Milcobel, de grootste Belgische zuivelcoöperatie.
Kemfoods nam zondag officieel een nieuwe productielijn voor mozzarella in gebruik. Dat gebeurde in aanwezigheid van tientallen medewerkers en landbouwers die de melk aanleveren. Het gaat om een diepvrieslijn voor afzonderlijke stukjes mozzarella. "De nieuwe diepvrieslijn vriest de geraspte deeltjes mozzarella elk afzonderlijk in, zodat ze niet samenklitten", weet Vincent Dehaene, directeur van Kemfoods. "De Kemfoods-mozzarella is voor de pizzabakker heel gemakkelijk te gebruiken. Hij kan de losse, bevroren deeltjes zonder moeite over de pizza doseren".
Ex-premier Jean-Luc Dehaene (CD&V) kwam zondag naar Gierle om de vrieslijn officieel in gebruikt te nemen.