nieuws

Groentekok neemt afscheid van Sire Pynnock

nieuws
Op paaszondag trok meesterkok Frank Fol na zestien jaar definitief de deur dicht van Sire Pynnock aan het Hogeschoolplein in Leuven. De groentekok gaat zijn bedrijf The Veggie Painter verder uitbouwen. Dat maakt groentensauzen en bereidingen met verse groenten voor onder meer een grootwarenhuisketen. Het bedrijf ligt net naast de groenteveiling van Sint-Katelijne-Waver.
30 maart 2005  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:29
Op paaszondag trok meesterkok Frank Fol na zestien jaar definitief de deur dicht van Sire Pynnock aan het Hogeschoolplein in Leuven. De groentekok gaat zijn bedrijf The Veggie Painter verder uitbouwen. Dat maakt groentensauzen en bereidingen met verse groenten voor onder meer een grootwarenhuisketen. Het bedrijf ligt net naast de groenteveiling van Sint-Katelijne-Waver.

Uitgerekend de voorbije week ontving Sire Pynnock de Gouden Delta voor het meest beloftevolle restaurant voor 2005. "Het bewijs dat we op een hoogtepunt stoppen", zegt Fol. De Ierse horecagroep Celtic Ireland neemt de zaak over. Begin mei openen ze het 'Sire Pynnock Food Café', een taverne met terras. "Belangrijk is dat ze ook mijn groentefilosofie overnemen", aldus Fol, die als consulent nog wel een oogje in het zeil zal houden.

In november startte Fol samen met voedingstechnoloog Peter Van Roy met The Veggie Painter. De groenten rollen vanuit de veiling naar versnijder Vegromix, die de verse grondstof op maat bezorgt voor de bereiding van innovatieve groententapenades, pesto’s, brandades, pickles, chutney, marmelades. Een andere nieuwe vondst van de groentekok is de gezonde groentesaus légumaise, een saus met hetzelfde smaakgevoel als mayonaise maar op basis van groenten en maar met 25 procent vetstof in plaats van 80 procent.

Maandag leest u in geVILT meer over de groentefilosofie van Frank Fol.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek