Commanderie en Confrèrie promoten jonagoldsap
nieuwsDe Confrérie en Commanderie waken er nu ook over dat ze het juiste appelsap drinken. "Niet gemaakt uit concentraat want dat komt vaak van Zuid-Afrikaanse appels. Wij willen sap aanbevelen, geperst van plaatselijke jonagold", luidt het. Samen met een sapproducent uit Sint-Truiden hebben ze natuurlijk jonagoldsap op de markt gebracht waaraan geen suiker of conserveermiddelen zijn toegevoegd.
Je kan jonagold-sap trouwens van verschillende producenten krijgen en die hebben allemaal de zegen van de gastronomen. "We gaan nu de plaatselijke horeca, scholen en instellingen aanmoedigen om te kiezen voor plaatselijk appelsap", zegt Clem Vanroye, de kersverse grootmaarschalk van de Commanderie.
"We gaan dat sap promoten samen met onze croque Haspengouw", zegt Francis Croes van de Confrérie. "We hebben 5.000 tafelstaanders laten drukken. Aan de ene kant bevelen we appelsap aan, aan de andere onze croque Haspengouw. Die croque is trouwens een groot succes, zondag bij Flora Hesbania hadden we makkelijk twee keer zoveel croques kunnen verkopen als voorzien".