Brits onderzoek waarschuwt voor vet in kippenvlees
nieuws"Mensen beseffen niet hoeveel vet ze binnenkrijgen door het eten van kip", aldus hoofdonderzoeker professor Michael Crawford van de Londense Metropolitan University. In tegenstelling tot het eiwitgehalte, varieert de hoeveelheid vet in vlees heel sterk. Sommige vleessoorten zijn heel mager en bevatten minder dan 1 procent vet. Andere, zoals vleesmengelingen en bereide vleeswaren, kunnen tot 50 procent vet bevatten. Elke vleessoort levert bovendien stukken die mager zijn of meer vet bevatten.
"Een kippenborst bevat ongeveer 1,3 procent vet en een kippenbout gemiddeld 6,2 procent, wat nog altijd mager is", aldus Inge Coene van het Nutrition Information Center (NICE). "We beschikken niet over een historische gegevensbank om vergelijkingen te maken met 1970. Maar uit onze onderzoeksgegevens blijkt alvast dat gevogelte in het algemeen aanzien wordt als bijzonder mager vlees. Omdat het meeste vet vaak in en onder het vel zit, wordt wel aangeraden het vel niet mee op te eten".